Vrije tijd

Dag en nacht, door weer en wind trainen voor de marathon!

Mijn grootste hobby is het rennen van marathons, dus ik train heel veel om mijn conditie op peil te houden. Normaal train ik het liefst buiten, want een marathon ren je natuurlijk ook in de buitenlucht. Helaas schiet dit trainen buiten er vaak bij in sinds ik een nieuwe baan heb waar ik veel uren moet draaien, een langere reistijd heb, vroeg de deur uit moet en ook pas weer laat thuis ben. Daarom heb ik besloten om een loopband te bestellen bij Fitnessapparaat.nl om ook ’s avonds laat nog thuis te kunnen trainen.

Ik ben voor de Tunturi Endurance T80 Loopband gegaan, want deze leek het beste bij mijn wensen te passen. Zo heeft deze loopband bijvoorbeeld heel veel trainingsmogelijkheden, zodat ik af kan wisselen. Ik kan onder andere kiezen uit een fitness (cooper) test, tien voorgeprogrammeerde trainingen en een hartslagprogramma. Verder kan ik ook handmatig mijn eigen programma samenstellen, dus ik zou ook mijn eigen trainingsschema aan kunnen houden. Dit laatste vind ik persoonlijk erg belangrijk. Ik train immers soms binnen, maar andere keren doe ik dat weer buiten. Met deze Tunturi Endurance T80 Loopband hoef ik me niet aan mijn omgeving aan te passen, want de loopband past zich dan altijd aan op mij. Ik kan me dan altijd strak aan mijn trainingsschema voor een marathon houden en door weer en wind hardlopen. Verder zit er ook een T-road programma bij, wat best wel grappig is. Je krijgt dan een levensechte video-omgeving te zien die gelijk loopt met de snelheid waarop je rent. Het lijkt dan alsof je buiten hardloopt, want je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een Toscaanse omgeving of een andere pittoreske achtergrond. Ik gebruik dit programma wanneer ik pas laat thuis ben en ik eigenlijk buiten had willen trainen. Dankzij het T-Road programma lijkt het dan alsof ik toch nog buiten aan het rennen ben!

Zoals je kunt zien, ben ik enorm blij met mijn nieuwe loopband. Het mocht dan wel wat kosten, maar ik maak er meerdere keren per week met veel plezier gebruik van. Aangezien ik zo vaak op de loopband train, is het goed dat deze een extra dikke orthopedische loopmat heeft, die je stappen goed weet te absorberen. Dit is beter voor je gewrichten zoals je enkels, knieën en heupen. Tenslotte was het enorm fijn dat er gratis montage bij de loopband zat, want het is best een zwaar ding en ik weet niet of ik het in mijn eentje zou kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *