Natuur

Geniet van de prachtige paarse heide nu het nog kan!

Op dit moment staat de heide in bloei. Het ziet er werkelijk fantastisch uit. Op televisie en social media komen er regelmatig foto’s en filmpjes voorbij. Overal is prachtige paarse (bloeiende) heide te zien. Het is nu dan ook hét moment om daar gebruik van te maken. De heide staat namelijk maar een beperkte tijd in bloei. Deze mooie paarse gloed is te zien tot half september. Er is dus nog maar een kleine maand de tijd om het te gaan bewonderen. Na deze tijd zal het een en andere nog wel in bloei staan maar zal het niet meer zo mooi zijn als dat het nu is. Na verloop van tijd zal de heide weer zijn groen/bruine kleur aannemen.

Waar te bekijken?

De heide is op een aantal plekken in Nederland te bekijken. Eigenlijk overal waar heide groeit, is de bloeiende heide te zien. Toch is de ene plek mooier dan de andere. Dit heeft onder andere te maken met de hoeveelheid heide en het aantal wandelroutes die er lopen.

De mooiste plekken

Een van de mooiste gebieden om dat te doen is toch wel de Veluwe. Er lopen veel wandelroutes die het wandelen op de Veluwe nog aangenamer en gemakkelijker maken. Eigenlijk is er voor elk wat wils. Er zijn lange en korte routes te vinden. Voor mensen die het niet prettig vinden om pas bij het begin te bedenken waar de wandeling naar toe moet gaan of hoe lang ze willen gaan lopen, kan er een kijkje worden genomen op vvvepe.nl.
Onder de kop ‘wandelen op de Veluwe’ in de categorie zien & doen staan er een heleboel wandelroutes aangegeven. Er staat bij hoe lang de route is (in kilometers) en waar het startpunt is. Ook geeft de website de mogelijkheid een wandelkaart te downloaden.

Mocht wandelen niet echt een optie zijn, kunnen er ook prachtige fietstochten worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *