Natuur

Ontspannend en leerzaam dagje in de natuur

Samen met mijn partner nam ik deel aan het Veluws Wildarrangement van Wildproeverij.nl en onze uitstap kon geen groter succes geworden zijn! We willen heel graag de organisatie bedanken voor deze ontspannende en leuke dag!

Het was gezelligheid troef vanaf de eerste seconde bij het haardvuur in de jachthut. Daarna gingen we op tocht met de boswachter en de jager. Dat was voor mij het hoogtepunt van de dag en we leerden ongelooflijk veel bij over de omgeving en de dieren die in de Veluwse bossen leven. De natuur is er prachtig en de wandeling was dan ook super ontspannend.

Zowel de boswachter als de jager hadden hun eigen inbreng en konden ons helpen met alle vragen die in ons opkwamen. Het was dan ook super interessant om te zien welke routes het wild hier aflegt. De boswandeling is een absolute aanrader als je wat wil bijleren over de fauna en flora in de Veluwe! Het geheel voelde aan als een safari in eigen land!

Daarna was er een pauze met een heerlijk kopje koffie, vooraleer we de slachtdemonstratie konden aanschouwen.
Mijn partner had hier heel erg naar uitgekeken. Hij heeft veel interesse in survival en overleven in het wild en de demonstratie was helemaal in lijn met zijn verwachtingen.

We kregen te zien hoe je het dier van zijn vacht ontdoet en wat er zoal bij komt kijken vooraleer je het vlees effectief kunt klaarmaken. Terwijl de maaltijd voor ons verder werd voorbereid, konden we genieten van een aperitiefje en een beetje bij kletsen met de andere deelnemers vooraleer we konden aanschuiven aan tafel. Nadat we het hele proces van zo dichtbij hadden kunnen volgen, smaakte het overheerlijke wildgebraad zo mogelijk nog beter! Er werd een overdaad aan lekkernijen klaargezet in buffet-vorm en we aten lekker ons buikje vol na een super interessante en fijne dag.
We hebben al tegen onze vrienden gezegd dat ze ook zeker eens zo’n dagje moeten reserveren via Wildproeverij.nl en ik denk dat we dan misschien zelf nog wel een keertje mee komen!

Een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *