Huis & haard

Plasma snijden van staal

Plasma snijden

Plasma’s, zoals zij in de volksmond worden genoemd, zijn apparaten die een op hoge temperatuur geïoniseerd gas uitstoten dat door een mondstuk opening wordt samengeperst en dat, wanneer het in contact komt met stalen platen, precieze sneden kan uitvoeren.

Het gebruik van plasmasnijmachines wordt aanbevolen wanneer de onderdelen ingewikkelde vormen hebben en een oppervlakteafwerking vereisen met zeer weinig bramen in het snijgebied.

Naast staal kunnen ook andere materialen plasmasnijden, waaronder koolstofstaal, gegalvaniseerd staal, roestvrij staal, aluminium en andere elektrisch geleidende materialen. Dit procédé is het snelst groeiende op de markt vanwege de snelheid en de precisie waarmee het wordt gesneden.

In de loop der tijd heeft het verschillende technologieën gekregen en het blijft een van de belangrijkste methoden om metalen te snijden. De soorten plasma’s variëren van manueel tot gemechaniseerd.

De modernste manuele plasma’s zijn uitgerust met een coaxiaal luchtstraalsysteem, dat het plasma verder vernauwt, waardoor sneller en met minder hoek kan worden gesneden. In gemechaniseerde systemen, hoofdzakelijk gebruikt in numeriek bestuurde XYZ-manipulatoren.

Door een efficiëntere regeling van respectievelijk de gassen en het koelsysteem zijn zij voorzien van technologieën die de proces consistentie verhogen en de levensduur van verbruiks componenten verlengen. Plasmasnijden wordt gebruikt ter vervanging van langzamere processen of processen met hogere bedrijfskosten.

Operatie
Om te beginnen met plasmasnijden moet het te snijden materiaal worden vastgezet, moet het mondstuk in een verticale positie ten opzichte van het werkstuk worden geplaatst en kan het snijden beginnen door de randen te traceren. Ga dan gewoon verder met de snede volgens de noodzakelijke maatregelen.

Indien de snede in het midden van de plaat begint of om gaten te maken, is de aangewezen techniek om de snede te beginnen met de schuine spuitmond.

Om dit proces uit te voeren is enige stroomvoorziening apparatuur nodig, namelijk: een stroomgenerator bron die wordt gevoed door elektriciteit; gas dat moet worden geïoniseerd en het geleidingsmedium van de vlamboog moet zijn (perslucht, argon, waterstof-stikstof, zuurstof); een plasmatoorts en een aardklem om het elektrische circuit te sluiten.

Voordelen van plasmasnijden
Het belangrijkste voordeel van dit systeem ten opzichte van autogeensnijden is de vermindering van het risico van vervorming ten gevolge van thermische voortplanting in de snijzone en de hoge snijsnelheid.

Bedenk dat het niet raadzaam is de plasmasnijder in kleine stukken te gebruiken. De temperatuur is zo hoog dat in deze gevallen het werkstuk kan vervormen.

Daarnaast zijn er nog andere voordelen, zoals:

  • Laag risico op vervorming;
  • Snijdt met precisie;
  • Mogelijke eliminatie van latere processen (zoals boren);
  • Betere kwaliteit en afwerking van het snijoppervlak;
  • Minimaal thermisch beïnvloede zone;
  • Laag materiaalverlies;
  • Hoge snijsnelheid;
  • Extreme veelzijdigheid;
  • Maakt het snijden van complexe geometrische figuren mogelijk;
  • Meer zuinigheid ten opzichte van het toepasselijke gas.

Plasma snij-uitrusting
Plasma Snijsystemen kunnen manueel of computergestuurd worden bediend.

Bij CNC-plasma, met numerieke besturing, worden de verplaatsing coördinaten tussen de assen XYZ en het snijden geprogrammeerd door een operator die daarvoor gebruik maakt van een specifiek systeem, dat verbonden is met de snijtafel.

Zoals alle CNC systemen, optimaliseert de programmering van de snede het gebruik van de plaat, met een minimum aan afval. En door de hoge snijsnelheid is er minder kans op geometrische vervorming door thermische voortplanting in de snijzone.

Voor de werking van de plasma snijapparatuur is de toevoer van een gas nodig dat tijdens het proces wordt verbruikt en dat dient als geleidend medium in de vlamboog en dat wordt geïoniseerd.

Met de technologische vooruitgang is de vraag bij de productie van bepaalde onderdelen, componenten en apparatuur van staal aanzienlijk toegenomen, waardoor het plasmasnijden van platen een middel is geworden dat in de industrie steeds meer ingang vindt.

Hoge prestaties en veiligheid
Een zeer belangrijk voordeel van plasmasnijden op staal is de kwestie van de veiligheid in combinatie met de snelheid en de kwaliteit van het werk.

De plasmaboog gaat bijvoorbeeld automatisch uit wanneer de vlam zich van het metaal verwijdert, omdat hij de elektrische verbinding van het metaal nodig heeft om actief te blijven. De oxy fuel brander blijft branden totdat de gasknop die hem voedt wordt uitgeschakeld.

Net als bij alle andere activiteiten waarbij hoge temperaturen een rol spelen, is het echter van essentieel belang dat persoonlijke beschermingsmiddelen worden gebruikt, zodat het plasmasnijden van staal altijd veilig is voor degenen die met de apparatuur werken.

Het bedrijf dat de dienst plasmasnijden op staal aanbiedt, moet ervaring hebben in dit segment, naast technische vakmensen die zijn opgeleid om met de speciale apparatuur om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *