Vrije tijd

Professionele roeitrainer om ook thuis op hoog niveau te kunnen roeien!

Roeien is van kinds af aan al mijn hobby geweest, maar helaas heb ik er nu als volwassene weinig tijd voor. Ik woon namelijk niet meer in de buurt van water en er zit ook geen roeivereniging in mijn omgeving. Gelukkig kan ik wel terecht bij een sportschool die een roeitrainer heeft, maar eigenlijk heb ik er toch liever zelf thuis een. Daarom besloot ik om een roeitrainer te kopen bij Fitnessapparaat.nl, zodat ik toch nog thuis kan trainen en ervoor kan zorgen dat mijn conditie niet teveel achteruit gaat.

Ik heb de Life Fitness Row GX Roeitrainer besteld, want deze had ik ook in de sportschool en is geschikt voor de gevorderde roeier zoals ik. Het fijne aan deze roeitrainer is dat je er je hele lichaam mee kunt trainen. De waterweerstand is erg realistisch, dus dit betekent dat het echt voelt alsof je in het water aan het roeien bent. Het is dat ik in een kamer in mijn huis zit en dus geen water om me heen zie, anders had ik echt het gevoel dat ik buiten bezig was met roeien! De weerstand van het water neemt exponentieel toe, zoals dat echt in een roeiboot zou zijn. Als je dus sneller zou willen roeien, dan kost het je acht keer zoveel kracht. Op de watertank zit een wijzerplaat waarop 16 weerstandsniveaus weergegeven worden. Je kunt de wijzer naar je gewenste niveau schuiven en dan wordt de waterweerstand aangepast zonder dat je de watertank voller of leger hoeft te maken. Verder kun je op een andere display alle gegevens van de training zoals tijd, slagen per minuut en de afstand aflezen. Je kunt dus makkelijk je voortgang bijhouden op deze manier.

Sinds ik de roeitrainer heb, maak ik er bijna iedere dag gebruik van. Ik slaap ’s avonds namelijk beter als ik die dag flink heb gesport. Gelukkig is de Life Fitness Row GX Roeitrainer erg geschikt om vaak te gebruiken, want hij heeft een verhoogde zitting. Dit maakt het wat comfortabeler om te trainen. De hendel is verder ook ergonomisch ontworpen, zodat je voeten en handen niet teveel belast zullen worden. Tenslotte is het erg handig dat je deze roeitrainer makkelijk zou kunnen verplaatsen omdat er transportwielen op zitten. Ik ga volgend jaar misschien verhuizen naar een groter huis, dus dan kan ik deze roeitrainer gewoon kantelen en makkelijk meeverhuizen met de rest van mijn inboedel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *