Natuur

Stobben frezen met Wigink

Na het afzagen van een boom of struik blijft er een stronk in de grond achter. Deze stronken worden door hoveniers ook wel stobben genoemd. Stobben zijn vaak een obstakel in een tuin omdat er op deze plaats geen ruimte is voor nieuwe bestrating of beplanting. De specialisten van Wigink.nl kunnen de stronk verwijderen door de stobben te frezen. Effectief, snel en gegarandeerd de juiste oplossing.

Hoe gaat stobben frezen in zijn werk

Het zichtbare gedeelte van de stronk zal met een kettingzaag zo dicht mogelijk boven de grond worden afgezaagd. Er zijn kleine en grote frezen, waarbij de omvang van de stronk bepalend is. Omdat de frees vrij groot van omvang is, moet hij wel in de tuin kunnen komen. Door deze methode is het niet nodig om de stronk te laten uitgraven.

Met het apparaat is het mogelijk om ongeveer 50 centimeter diep te frezen. De frees is voorzien van verschillende widea beitels waarmee de stronk wordt vermalen tot pulp en kleine houtsnippers. Door de kracht van de machine is de klus vrij eenvoudig uit te voeren. Het is niet nodig om dieper te frezen dan noodzakelijk omdat de stevige ondergrond te veel los zal raken waardoor er kans is dat de grond later gaat verzakken.

Als de plaats zal worden bestraat dan is het niet nodig om dieper te frezen dan 20 tot 25 centimeter. Dit is voldoende voor een stevig zandbed en bestrating. De bestrating zal niet verzakken terwijl het achtergebleven deel van de stronk niet zal gaan rotten omdat het is afgesloten van zuurstof.

Stobben frezen is een werk voor specialisten. Het personeel van Wigink.nl zal de klus goed en snel klaren, en voeren na afloop van de klus al het afval af. De tuin is klaar om naar wens weer in te richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *