Huis & haard

Wonen in Duitsland steeds populairder

Verhuizen naar Duitsland groeit qua populariteit
Een groeiend aantal Nederland overweegt om te emigreren naar onze oosterburen. Duitsland dus. Of heeft deze stap inmiddels genomen. En dat is niet zo verwonderlijk, zeker niet al je je realiseert welke voordelen Duitsland in meerdere opzichten te bieden heeft. Als woonland is Duitsland een zeer aantrekkelijk land, waar via hollandimmocenter.com veel voordelige en grote woningen te koop zijn. De grootste voordelen van emigreren naar Duitsland lees je in dit artikel

Voordelige en grote huizen
Het feit dat je in Duitsland voor een woning aanzienlijk minder betaalt dan in Nederland, is met name voor mensen in de grensregio’s een reden om de grens over te steken. Duitse woningen zijn beter betaalbaar, groter en van superieur bouwkwaliteit vergeleken met Nederlandse huizen. Daarbij is er een groot aanbod aan huizen, bijvoorbeeld op hollandimmocenter.com. Er valt dus genoeg te kiezen als je de stap wilt maken om naar Duitsland te emigreren.

Uitstekende sociale voorzieningen
Aantrekkelijk aan wonen en werken in Duitsland is verder het feit dat de sociale voorzieningen in Duitsland uitstekend zijn. Kindertoeslagen, vakantiedagen, maar ook salarissen: ze liggen in Duitsland hoger dan in Nederland. Al met al is het leven in Duitsland voordeliger dan in Nederland. Daarbij beschikt Duitsland over prima onderwijs, goede verlofregelingen en is ook de gezondheidszorg bij onze oosterburen van een zeer hoog niveau. Wie vanuit Nederland naar Duitsland emigreert en daar een woning koopt, hoeft dus niet bang te zijn dat hij/zij er in sociaaleconomisch opzicht op achteruit gaat.

Een fijne cultuur
Duitsers staan bekend als stipt, netjes en fatsoenlijk. De Duitse cultuur lijkt in veel opzichten op de Nederlandse cultuur. De overgang naar Duitsland is dan ook voor veel Nederlanders geen grote cultuurschok. Sterker nog: veel Nederlanders die een woning in Duitsland hebben gekocht en al een tijdje in Duitsland wonen, geven aan de Duitse normen en waarden en de typische Duitse Gründlichkeit te waarderen. Kortom: een huis kopen in Duitsland en de stap nemen om te emigreren, kan wel eens heel positief uitpakken. Ga nu naar hollandimmocenter.com en kijk of je een woning kunt vinden nar jouw smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *